Martin Reitsma op de schaapscheerderdag aan het schapen scheren uit de kudde van Hilde GroenOp 7 juni is het schaapscheerdersdag geweest en ze zijn er weer…. de nieuwe vachten. Omdat het er zoveel zijn komen er elke dag een paar bij op de site!

Met de zoek funkties kun je selecteren wat voor soort vacht je wilt; groot, middelmatig, klein, een lokkig exemplaar een Top vacht of juist een beginnersvacht. Ze komen van de kuddes van Natuurlijk Beheer, of van collega’s met Drentse heideschapen. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze vrij zijn van gifstoffen en insecticiden, iets wat je niet van elke schapenvacht kunt zeggen. Je kunt er dus veilig mee werken.

Elk vachtje is uniek en heeft haar eigen kwaliteiten. De één is lokkiger, de ander misschien vaster van vorm. Om te kunnen kiezen zijn alle vachten op de foto gezet en hebben ze een nummer gekregen zodat je weet wat je koopt.

Als je besteld krijg je automatisch het totaalbedrag van je bestelling te zien. Maak het bedrag inclusief de verzendkosten over op rekeningnummer NL40 INGB 0005 297828. Zodra het geld op de rekening is bijgeschreven gaat je vachtje op de post. Verzendkosten zijn voor een pakje tot 10 kilo 6,75.  Vanaf 10 kilo kost het 12,90

Een gemiddeld drents heideschaapvachtje weegt 2 tot 2,5 kilo, een gemiddelde schoonebeeker 3 tot 3,5 kilo.
Er passen meestal twee schoonebeekers of 3 drentjes in een zending (of 2 drentjes en 1 schoonebeeker)