Workshop van Vacht tot Vloerkleed

Cursus: Hele dag vachtvilten

Data: 21 mei, 27 augustus en 22 oktober 2016.

Locatie: De workshop wordt gehouden in Oldeberkoop, in de oude school waar textielwerkplaats Hawar zit

Prijs: 85 Euro, excl vacht en inclusief Lunch, koffie/thee en iets lekkers

Door:  Harm Harms, Margriet Harms

Woldeberkooparrangement

Cursus: Vachtvilten en/of mee met de kudde

Data: 29 mei, 26 juni, 23 juli,14 augustus en 17 september

Locatie: Textielatelier Hawar

Door: Hawar, Hilde Groen.

Prijs: 85 euro inclusief thee, koffie, lunch en viltmaterialen

Workshop Van Vacht tot Vloerkleed

16 januari 2016 is je eerste kans om in 2016 uit een ruwe schapenvacht een prachtig eigen kunstwerk te maken, of om het vilten goed te leren. Harm geeft een workshop ruwe vacht vilten met veel technieken.

Een hele dag vachtvilten waarin je alle kneepjes leert inclusief een uitgebreide lunch kost 85 euro. Daarbij komt nog de prijs van je vacht die je ter plekke, of van te voren op de site, kunt uitzoeken. Als je deze cursus hebt gedaan kun je zelf ook thuis aan de slag met vachten en weet je alles over de meest voorkomende moeilijkheden die je op je pad kunt treffen. Je gaat naar huis met een compleet gevilte vacht.

Wolderberkooparrangement

Data:  op 29 mei, 26 juni, 23 juli,14 augustus en 17 september 2016
prijs: 85 euro inclusief thee, koffie, lunch en viltmaterialen

Om 10 uur ‘s ochtends starten we bij de ingang van één van de natuurgebieden vlakbij Oldeberkoop. Na de ontvangst met koffie en iets lekkers gaan we de kudde en schaapherder Hilde opzoeken, zij is uw gastvrouw tijdens een wandeling van ongeveer een uur. Soms ook wandelen we eerst met de kudde en drinken we koffie tussen de schapen.

Hierna gaan we naar Oldeberkoop. U wordt bij Le Brocope ontvangen door gastvrouw Mara Eijsbouts. Zij heeft de lunch voor u klaar staan.

Na de lunch gaan we verderop in het dorp naar het ruime atelier van Hawar. Met ruwe wol van de vacht, water en zeep maakt u uw eigen viltwerkstuk onder leiding van vilt-kunstenaar Harm Harms. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje waarna u met uw eigen designstuk van ruwe vacht naar huis gaat. Een dag om nooit te vergeten!