Workshop van Vacht tot Vloerkleed

Cursus: Hele dag vachtvilten

Data: 19 april 2019

Locatie: De workshop wordt gehouden in Oldeberkoop, in de oude school waar textielwerkplaats Hawar zit

Prijs: 95 Euro, excl vacht en inclusief Lunch, koffie/thee en iets lekkers

Door:  Harm Harms/ Margriet Harms

Woldeberkooparrangement

Cursus: Vachtvilten en mee met de kudde

Data voor 2019:  19 mei – 13 juli – 15 september en natuurlijk op aanvraag als je met minimaal 6 personen bent.

Locatie: Textielatelier Hawar en Natuurgebied bij Oldeberkoop

Door: Hawar, Hilde Groen en Gast-traiteur Paco.

Prijs: 95 euro inclusief thee, koffie, lunch en viltmaterialen

Workshop Van Vacht tot Vloerkleed

Vachtvilten  

 19 april 2019 is je eerste kans om weer aan de slag te gaan en uit een ruwe schapenvacht een prachtig eigen kunstwerk te maken, of om het vilten goed te leren. Harm geeft een workshop ruwe vacht vilten met veel technieken.

Een hele dag vachtvilten waarin je alle kneepjes leert inclusief een uitgebreide lunch kost 85 euro. Daarbij komt nog de prijs van je vacht die je ter plekke, of van te voren op de site, kunt uitzoeken. Als je deze cursus hebt gedaan kun je zelf ook thuis aan de slag met vachten en weet je alles over de meest voorkomende moeilijkheden die je op je pad kunt treffen. Je gaat naar huis met een compleet gevilte vacht.

Woldeberkooparrangement

 
19 mei – 13 juli – 15 september en natuurlijk op aanvraag als je met minimaal 6 personen bent.
prijs: 95 euro inclusief thee, koffie, lunch en viltmaterialenOm 10 uur ‘s ochtends starten we bij de ingang van één van de natuurgebieden vlakbij Oldeberkoop. Na de ontvangst met koffie en iets lekkers gaan we de kudde en schaapherder Hilde opzoeken, zij is uw gastvrouw tijdens een wandeling van ongeveer een uur. Soms ook wandelen we eerst met de kudde en drinken we koffie tussen de schapen.Daarna gaan we naar Oldeberkoop naar het ruime atelier van Hawar. waar de lunch voor u klaar staat. Met ruwe wol van de vacht, water en zeep maakt u uw eigen viltwerkstuk onder leiding van vilt-kunstenaar Harm Harms. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje waarna u met uw eigen designstuk van ruwe vacht naar huis gaat. Een dag om nooit te vergeten!