Workshop van Vacht tot Vloerkleed

Cursus: Hele dag vachtvilten, van vacht tot vloerkleed

Data: 10-05-2024

Locatie: De workshop wordt gehouden in Oldeberkoop, in de oude school waar textielwerkplaats Hawar zit

Prijs: 130 Euro, excl vacht en inclusief Lunch, koffie/thee en iets lekkers

Door:  Harm Harms/ Margriet Harms

opgeven bij wol@vachtvilten.nl

Woldeberkooparrangement

Cursus: Vachtvilten en wandelen met de kudde

Data voor 2023:  zaterdag 22/7, zaterdag 30/9 en op aanvraag als je met minimaal 6 personen bent.

Locatie: Textielatelier Hawar en een van de mooie natuurgebieden rond Oldeberkoop

Door: Hawar, Hilde Groen en Gast-traiteur Paco.

Prijs: 110 euro inclusief thee, koffie, lunch en viltmaterialen  opgeven bij wol@vachtvilten.nl

Workshop Van Vacht tot Vloerkleed

Vachtvilten

Dit is je kans om weer aan de slag te gaan en uit een ruwe schapenvacht een prachtig eigen kleed te maken, of om het vachtvilten goed te leren. Harm Harms en/of Margriet Harms geven een workshop ruwe vacht vilten met veel technieken en alle geheime kneepjes van het vak. Wil je echt goed leren vilten dan moet je bij deze experts zijn.

Een hele dag vachtvilten waarin je alle kneepjes leert inclusief een uitgebreide lunch kost 130 euro. Daarbij komt nog de prijs van je vacht die je ter plekke, of van te voren op de site, kunt uitzoeken. Als je deze cursus hebt gedaan kun je zelf ook thuis aan de slag met vachten en weet je alles over de meest voorkomende moeilijkheden die je op je pad kunt treffen. Je gaat naar huis met een compleet gevilte vacht.

Woldeberkooparrangement

 
Om 10 uur ‘s ochtends starten we bij de ingang van één van de natuurgebieden vlakbij Oldeberkoop. Na de ontvangst met koffie en iets lekkers gaan we de kudde en schaapherder Hilde opzoeken, zij is uw gastvrouw tijdens een wandeling van ongeveer een uur. Soms ook wandelen we eerst met de kudde en drinken we koffie tussen de schapen. Daarna gaan we naar Oldeberkoop naar het ruime atelier van Hawar. waar de lunch voor u klaar staat. Met ruwe wol van de vacht, water en zeep maakt u uw eigen viltwerkstuk onder leiding van vilt-kunstenaar Harm Harms. Hier leert u de fijne kneepjes van het vilten zodat u thuis aan de slag kunt om zelf een grote vacht te vilten. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje waarna u met uw eigen designstuk van ruwe vacht naar huis gaat. Een dag om nooit te vergeten!
prijs: 95 euro inclusief thee, koffie, lunch en viltmaterialen.

Van 29/8- 2/9 2022  Wolweek met Mathilde Jongbloed bij studio Hawar, klik hier voor meer info over de Wolweek